Том Ендерс поема продажбите на Airbus

Компанията централизира производството на граждански самолети

Том Ендерс, директор на Airbus по време на интервю за Bloomberg. Париж, Бурже. 19 юни 2017. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg Том Ендерс, директор на Airbus по време на интервю за Bloomberg. Париж, Бурже. 19 юни 2017. Photographer: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Airbus започва реорганизация на продажбите си на самолети, проект, който може отново да привлече вниманието към деликатния баланс на силите в най-големия европейски авиокосмически производител, съобщиха неназовани от Ройтерс източници, запознати с въпроса.

От юли търговският екип на Airbus ще докладва директно на главния изпълнителен директор на Airbus Том Ендерс, прескачайки търговския президент Фабрис Брежие.

Говорител на Airbus отказа коментар.

Изненадващото решение, обявено от Ендерс по време на вечеря на ръководството на компанията в четвъртък, 29 юни 2017 е част от мащабните усилия за реорганизация на компанията чрез по-силно обвързване на централното ръководство с подразделението за производство на граждански самолети, ръководено от Фабрис Брежие от 2012.

Джон Лихи, търговски директор на Airbus пред Airbus A320neo на летище Тулуза-Бленяк, Франция. 25 септември 2014. Photographer: Balint Porneczi/Bloomberg.

Епохата след Лихи

Airbus се готви да премине в „епохата след Лихи”, след като дългогодишният търговски директор Джон Лихи обяви, че се пенсионира до края на годината като предава работата на Киран Рао, изпълнителен вицепрезидент стратегии и маркетинг в подразделението на Airbus за граждански самолети.

Boeing – Airbus

Airbus изгуби битката за поръчки от Boeing на собствена територия – авиосалона в Бурже през юни 2017.

Boeing Co. спечели поръчки и заявки за 571 самолета за над 74,8 млрд долара, обяви Исейн Мунир, ръководителят продажби на граждански самолети на американския производител. Това е два пъти повече от обявените поръчки за 50 млрд долара миналата година на авиосалона във Фарнбъро.

Докато Airbus си тръгна с няколко договора в последния момент за едва 326 самолета, оценени на около 40 млрд долара по данни, обявени от Джон Лихи на брифинг на парижкото летище.

 

 

Последни новини
Още от Новини