Образованието, данъците и енергетиката да са приоритетите за новата администрация

Председателят на АИКБ Васил Велев и председателят на КТ Подкрепа Димитър Манолов

Васил Велев, председател на АИКБ, в центъра, Димитър Манолов, председател на КТ Подкрепа, в дясно и Кузман Илиев, анализатор от Bloomberg TV Bulgaria. 26 март 2017. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Васил Велев, председател на АИКБ, в центъра, Димитър Манолов, председател на КТ Подкрепа, в дясно и Кузман Илиев, анализатор от Bloomberg TV Bulgaria. 26 март 2017. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Образованието, данъците и енергетиката са приоритетите, по които трябва да работи новото правителство, казаха председателят на АИКБ Васил Велев и председателят на КТ Подкрепа Димитър Манолов в интервю за Кузман Илиев по Bulgaria ON AIR на 26 март 2017.

Не вдигане на данъците, а по-добра събираемост трябва да бъде приоритет на новото правителство, каза председателят на АИКБ Васил Велев.

Бизнесът и синдикатите в лицето на Васил Велев и Димитър Манолов се обединиха в мнението си, че у нас образованието трябва да се адаптира към нуждите на икономиката.

Чуйте интервюто във видеото.

Четете още: Екзитполът към 21ч.

Четете още: Реакциите на чуждата преса.

 

Образование

„На практика няма вече безработица, има недостиг на човешки ресурси заради емиграцията – налага се спешна реформа в образованието”, каза Велев, председател на АИКБ.

„Заимстване модели, които не работят, основно свързани с комерсиализацията на образованието на всички нива”, каза Манолов.

 

Енергетика

Подготвяният от ЕК документ /LCP BREF/ относно големите централи за производство на електричество поставя „непостижими изисквания” за ограничаване на емисиите, каза Димитър Манолов.

„Този документ е продължение на странната търговска война, водена от нашите партньори”, каза синдикалистът. „Това означава затваряйте тецовете и мините”.

 

За бизнеса това означава „затваряне на десетки хиляди работни места, поскъпване значително електроенергията, което допълнително ще затрудни конкурентноспособността на икономиката”, каза Васил Велев.

„Това не бива да се допуска. Могат да се търсят коалиции с другите засегнати и това е част от разговорите за бъдещето на Европа”.

Вижте: Снимките от изборите.

Последни новини
Още от Начало