Toshiba обмисля продажба на дял от бизнеса си

Компанията отново пропуска крайния срок да отчете приходите си

Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg Снимка: Tomohiro Ohsumi/Bloomberg

За втори път през последните няколко месеца Toshiba пропуска крайния срок да отчете приходите си, заради „затруднени обстоятелства“, съобщава CNN.

Японският конгломерат поиска срокът да бъде удължен до 11 април, заявявайки във вторник, че има нужда от повече време, за да разследва проблемите с ядрената си дейност в САЩ.

Toshiba (TOSBF) получи удължаване на срока с четири седмици, след като миналия месец отчете понижение на приходите с 6,3 млрд. щатски долара от ядрената си дейност в САЩ.

През 2015 Toshiba придоби бизнес за ядрено строителство CB&I Stone and Webster.

Това трябваше да спомогне дейността на дъщерното дружество на компанията Westinghouse за изпълняване на проекти за ядрен реактор в Джорджия и Южна Каролина. Но проектите в САЩ са с намаляващ бюджет и изостават от графика. Според Toshiba висшите мениджъри на Westinghouse са упражнявали „ненужен натиск“ върху процеса на работа.

Председателят на компанията Хисао Танака одаде оставка миналия месец, за да поеме отговорност за разрастващата се криза. Акциите на Toshiba са намалели с 8% във вторник и стойността им е спаднала почти наполовина, заради вече упоменатите проблеми.

Компанията заяви, че обмисля да продаде дял от бизнеса с памет карти, за да събере средства.

Последни новини
Още от Начало