ЦИК отвори обществената поръчка за машинното гласуване

Mашините за вота ще струват минимум 12,5 млн. лева, а най-много - 15 млн.

Машини за електронно гласуване в избирателна секция в Ланкастър, Охайо. 29 октомври 2016. Photographer: Ty Wright/Bloomberg Машини за електронно гласуване в избирателна секция в Ланкастър, Охайо. 29 октомври 2016. Photographer: Ty Wright/Bloomberg

Централната избирателна комисия (ЦИК) реши да открие обществена поръчка – състезателна процедура, за машините за предстоящия предсрочен вот, вижда се от решение на Комисията, публикувано късно снощи, цитирано от Investor.bg.

Поръчката е за осигуряване/наемане на специализирани устройства за машинно гласуване за произвеждане на изборите за народни представители.

ЦИК планира да осигури 12 500 машини за вота, като очакваната стойност на поръчката е 12,5 млн. лева без ДДС, вижда се от документите. Максималната стойност на поръчката е определена на 15 млн. лева.

Припомняме, че Върховният административен съд постанови да бъдат осигурени машини за гласуване във всички избирателни секции в страната, след като отмени решението на ЦИК за машинно гласуване в 500 секции. 

Последни новини
Още от Начало