Регулациите в автомобилната индустрия излагат на риск 1 млн. работни места в САЩ

Автомобилните производители и Тръмп обсъдиха мерки за облекчаване на регулаторния режим

Снимка: Shawn Thew/Pool via Bloomberg Снимка: Shawn Thew/Pool via Bloomberg

Около 1 млн. работни места в САЩ са изложени на риск, ако регулациите в автомобилната индустрия не бъдат съобразени с пазарната реалност. Това заяви главният изпълнителен директор на Ford Марк Фийлдс, който отправи оценките си директно към президента Доналд Тръмп, предаде Bloomberg.

Фийлдс и неговите колеги – изпълнителният директор на General Motors Мари Бара и този на Fiat Серджо Маркионе – не поставиха въпроса за премахването на стандартите в автомобилната индустрия по време на срещата си с новия президент на САЩ в Белия дом тази седмица, коментира Фийлдс в петък. Фокусът на срещата бе върху това как да бъдат комбинирани различни правителствени регулации, като се гарантира, че те са съобразени с потребителското търсене.

Ние смятаме, че наличието на единен национален стандарт относно регулациите в автомобилната индустрия е наистина важно“, коментира Фийлдс. Цитирайки няколко изследвания, той коментира, че много работни места ще бъдат застрашени, ако не се даде известна гъвкавост по този въпрос – откъсвайки го от пазарната действителност.

В отговор на критиките на Тръмп по отношение на Twitter и исканията за максимизиране на назначенията на вътрешния пазар автомобилните производители се обръщат към администрацията с искането за регулаторна помощ, която може да подпомогне техните печалби и насърчи инвестициите във вътрешните фабрики.   

Последни новини
Още от Начало