Кремъл отрече да държи компромати срещу Тръмп

На пресконференция днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи обвиненията за напълно неверни

Кремъл, Москва, Русия. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Кремъл, Москва, Русия. Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Русия официално отрече изтеклата днес (11 януари) информация, че разполага с компрометиращи материали относно личния живот на новоизбрания президент Доналд Тръмп. На пресконференция днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков определи обвиненията за „напълно неверни“ и „булевардно четиво“, пише Bloomberg.

Песков също така отрече и появила се информация за негова лична намеса в процеса на компрометиране не само на Тръмп, но и на съперника му в президентските избори зад океана – Хилъри Клинтън.

„Президентът се занимава с възстановяването на отношенията със задграничните ни партньори според интересите на Руската федерация и руския народ, но също така и в интерес на глобалния свят, стабилността и безопасността“, казва още официалният говорител на Кремъл, цитиран от ТАСС.

„Това се нарича pulp fiction (долнопробно, булевардно четиво – бел. ред.)“, заявява Песков, допълвайки, че подобни публикации са „очевиден опит да се навреди на двустранните ни отношения“. Според него продължението на това „истерично състояние“ цели да остави отношенията между Москва и Вашингтон в „руслото на деградацията и да не позволи да се замислим доколко това съответства на интересите на двете страни и какво може да се направи, за да преминем от положение на тотална конфронтация в конструктивизъм на отношенията“.

Предисторията

По-рано днес американският телевизионен канал CNN съобщи за изтекъл доклад, получен от високопоставени служители по сигурността в САЩ, според който спецслужбите са уведомили новоизбрания президент Доналд Тръмп, че Русия притежава компрометиращи го материали от личен и финансов характер, сред които и секс запис.

„Фалшиви новини – тотален политически лов на вещици“, реагира на обвиненията Тръмп чрез профила си в социалната мрежа Twitter. 

Последни новини
Още от Начало