България през погледа на китайския турист

Джеф Чан засне по-добра реклама на България от държавните ведомства, твърдят фенове

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Китайският турист Джеф Чан засне по неподражаем начин клип за България. Четири минутното видео "Здравей България" се превърна в хит в социалните мрежи, като голяма част от коментарите са на българи, които благодарят за уникалния начин, по който е уловен духът на България през очите на обикновения китайски турист.

"Благодаря! Работата ти удря в земята и надскача в пъти всички опити на държавата да промотира България! Това е клип, който ще споделям и изпращам на всичките си колеги и приятели по света. По някакъв начин си успял да уловиш позитивната и многоцветна вибрация, която винаги се опитвам да разкажа и предам на тези, които искат да научат повече за моята родна страна. Продължавай с прекрасната си работа!". Това гласи един от коментарите, оставени в платформата vimeo, на която е публикувано видеото.

Видеото успява да улови майсторски характера на българската улица - в големите градове и на село, в моменти на параден приповдигнат дух, както и в делчинен ден. 

Столицата, улиците на Пловдив, лавандулови полета, улични изкуства, конски каруци разминаващи се с хипермодерни возила, фотограф в народна носия, снимащ модно дефиле, както и поглед към паметника на Бузлуджа, който изненадва. Една интересна гледна точка за България такава, каквато я вижда Чан, събира все повече харесвания в социалните медии.  

Можете да видите "Здравей, България" на vimeo.com.

Последни новини
Още от Начало