Бирата на Heineken е все по-търсена

Третата най-голяма пивоварна в света отчете печалба над прогнозите

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Третата най-голяма компания за производство на бира в света Heineken отчете печалба за първата половина на годината, която надмина оценките на анализаторите, и потвърди прогнозата си за разширяването на годишния марж на печалбата, съобщава Bloomberg.

Коригираната печалба преди лихвите и данъците е нараснала с 12,6% до 1,71 млрд. евро през първата половина на годината, заяви базираната в Амстердам Heineken в понеделник. Медианната оценка на анализаторите, анкетирани от Bloomberg, бе за 1,67 млрд. евро.

Обемът на продадена бира на Heineken на органична база е нараснал с 4,1%, което е по-малко от оценката за ръст от 4,3%.

„Представянето ни през първата половина отразява много добро първо тримесечие, подпомогнато и от по-меките сравнителни данни“, казва главният изпълнителен директор Жан-Франсоа ван Боксмеер в изявление. „Макар че Африка, Близкият изток и Източна Европа продължават да бъдат предизвикателство, представянето бе силно в някои ключови развиващи се пазари като Виетнам и Мексико“.

Според прогнозата на Heineken Азия ще засили ръста на продажбите на фона на застоя на пазара на бира в Европа и отслабващото потребление в Русия и Нигерия заради ниските цени на петрола.

Възможно е да се наложи Heineken да сключи сделка с някой много по-голям конкурент подобно на придобиването на SABMiller от Anheuser-Busch InBev за 104 млрд. долара.

Последни новини
Още от Начало