ЧЕЗ Разпределение България АД ще инвестира над 624 хил. лв в Западна България

Компанията започва 31 инвестиционни обекта на територията на Западна България

Електропреносна мрежа. Снимка: Dean Hutton/Bloomberg Електропреносна мрежа. Снимка: Dean Hutton/Bloomberg

"ЧЕЗ Разпределение България" АД започва 31 инвестиционни обекта на територията на Западна България на обща стойност над 624 хил. лв., съобщиха от компанията, предаде Investor.bg.

Над две трети от тези средства, или 425 хил. лева, ще бъдат вложени извън столицата. Най-много инвестиции ще бъдат направени за присъединяване на нови клиенти - 338.6 хил. лева. Допълнително в Благоевград ще бъдат инвестирани 35 хил. лева в реконструкция на мрежа и изнасяне на 68 електромера на граница на собственост.

На територията на София-град през май ще се работи по обекти на обща стойност 189 хил. лева. От тях 102 хил. лева ще бъдат вложени в подмяна на стари и амортизирани кабели в районите "Надежда" и "Илинден". След завършване на проектите ще бъде подобрено електрозахранването на близо 1300 клиенти, посочва от компанията.

За 11 години, откакто ЧЕЗ е на българския пазар, фирмата е инвестирала в електроразпределителната мрежа на Западна България близо 845 млн. лева. С тези средства е подменена над една трета от електроразпределителната мрежа в региона, присъединени са над 70 000 потребители, а загубите по мрежата са намалени наполовина, посочват от компанията.

Последни новини
Още от Начало