SocGen назначава Ян Гарниер за заместник на Франк Друе

Предшественикът му беше директор "Глобални пазари" за азиатско-тихоокеанския регион

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg News. Снимка: Daniel Acker/Bloomberg News.

Societe Generale SA, втората най-голяма френска банка, назначи Ян Гарниер като директор Глобални пазари’ за Азиатско-тихоокеанския регион след като неговият предшественик бе повишен да води отдела на световно ниво.

Гарниер, който е базиран в Хонконг, беше заместник-директор на отдела, който от сега оглавява, ще заеме позицията веднага, каза базираната в Париж банка в изпратено по имейл заявление в понеделник. Гарниер, който работи в институцията от 1998 наследява Франк Друе, чието повишение бе обявено преди седмица.

Банката също така каза, че Давид Ескофие,  който беше директор „Продажби” в отдел „Глобални пазари”, напуска. Той ще бъде заместен на тази позиция от базирания в Лондон Марк Ел Асмар, който работи в организацията от 1999 и преди това е бил заместник-директор по активите и дериватите и съвместен директр по продажбите на смесени активи. Ескофие също така беше изпълнителен директор на Newage, брокерската агенция на Societe Generale. 

Societe Generale, най-големият търговец на деривати на активи в света, нямалява разходите, насред покачващата се критика на регулаторите на по-рисковите дейности, и каза по-рано този месец, че планира да съкрати 90 трейдърски позиции, в по-голямата си част по взаимно съгласие.Друе беше повишен, за да замести Даниел Фийлдс - ветерна на банката с 22-годишен стаж в нея, който каза миналата седмица, че напуска по лични причини.

Френската банка е сред европейските кредитори, които се борят със спада в приходите от търгуването. Тя обяви 18-процентов спад в печалбите от отдел "Глобални пазари" за 2015

Очаквайте подробности!

Последни новини
Още от Начало