Британският FTSE 100 на път да отбележи връх за 2016 г

Бенчмаркът изтри загубите си от началото на годината

Лондонското Сити - Photographer: Simon Dawson/Bloomberg Лондонското Сити - Photographer: Simon Dawson/Bloomberg

Британският фондов пазар воден от банковия сектор е на път към най-доброто си представяне за 2016 г. Бенчмаркът изтри загубите си от началото на годината, като се отрправи към нов връх, породен от оптимизма сред инвеститорите, относно политиката на централната банка и възстановяване цените на петрола.

Standard Chartered Plc, Lloyds Banking Group Plc и Royal Bank of Scotland Group Plc се покачиха с 1.6%. Whitbread Plc скочи с 3.2%

В суровинният сектор, акциите на най-големият производител на желязна руда Rio Tinto Plc отбеляза покачване от 3.77% и петролните гиганти BP Plc 3.38% и Royal Dutch Shell Plc 2.37%.

 

 

Британският индекс FTSE100 отбелязва 9.40% покачване от дъното на 11 февруари, като с тези стойности изтрива загубите от началото на годината и бенчмарка се търгува на зелена територия с покачване 0.25% от началото на годината. В последната търговска сесия за седмицата, на 18 март индекса отбелязва повишение от 0.35% до ниво 6 237, което е най-високото ниво от отварянето на 04 януари, в първия работен ден на годината. 

Последни новини
Още от Пазари