Нови доказателства

Обиск в офис на Френската футболна федерация

Снимка: Alessandro Della Bella/Bloomberg Снимка: Alessandro Della Bella/Bloomberg

Френската прокуратура е провела обиск в офиси на националната футболна федерация и е иззела документи като част от разследването на плащане от страна на бившия президент на ФИФА Сеп Блатер на 2 милиона швейцарски франка на Мишел Платини, бивш президент на

Обискът се извърши във връзка с искането за съдействие от страна на Швейцария, отправено на 14 януари, се казва в електронно изявления на швейцарския Главен прокурор.

Блатер заяви, че е „изненадан“ от „нахлуването“.

„Плащането към господин Платини е направено от ФИФА през частна сметка в Швейцария“ и не е използвана сметка нито на Френската футболна федерация, нито на УЕФА, казва Блатер в електронно изявления.

Блатер и Платини отричат извършването на незаконни действия, като твърдят че плащането е извършено в съответствие с устен договор между двамата за услуги, предоставени на ФИФА от бившата звезда на френския национален отбор в периода от 1998 до 2002.

Говорител на Платини каза, че адвокатите му подготвят официално изявление.

В отсъствието на говорителя на Френската футболна федерация оттам отказаха коментар. Френската прокуратура потвърди обиска в съобщение изпратено до медиите, но отказа други коментари.


 

 

Последни новини
Още от Начало