Ново технологично IPO в София

Allterco търси финансиране на капиталовия пазар

Димитър Димитров, изп. директор на Allterco, 15/12/2015. Снимка Bloomberg TV Bulgaria Димитър Димитров, изп. директор на Allterco, 15/12/2015. Снимка Bloomberg TV Bulgaria

В понеделник, 29 февруари 2015 създателят на системата She внесе проспект за първично публично предлагане на акции на регистрираната в София компания за мобилни телекомуникационни услуги Allterco в КФН, съобщи Investor.bg.

Агенцията се позовава на три независими източници, поискали да не бъдат назовавани, защото проектът е в начален етап. Според същите източници посредник в сделката ще бъде Karoll.

Allterco оперира в над 10 страни и има подчертан интерес към развитие на пазарите на Балканите и ЦИЕ: Сърбия, Косово, Румъния, Македония и България, присъства в Германия и Унгария, но извършва дейност и в Сингапур, Малайзия и САЩ.

Според корпоративния сайт, фирмата може да предоставя услуги за над 1 млрд клиенти.

Компанията развива активно интернета на нещата. На последното изложение на телекомуникационно оборудване и услуги в Барселона, Mobile World Congress 2016, Allterco показа показа системата си She за интелигентно управление на дома, т.нар. "умен дом".

Вижте още: Директорът на Allterco Димитър Димитров в интервю за предаванетона на Bloomberg TV Bulgaria "Светът е бизнес" с Ивайло Лаков от 15 декември 2015.

Последни новини
Още от Начало