Verizon надмина пазарните очаквания с по-добра печалба

Телекомуникационният гигант постигна печалба за четвъртото тримесечие от 89 цента за акция

Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Телекомуникационната компания Verizon обяви по-добри от очакванията резултати за тримесечието в четвъртък, предава Investor.bg

Гигантът в сферата на телекомуникациите отчете печалба за четвъртото тримесечие от 89 цента за акция спрямо 71 цента за същия период на предишната година.

Приходите за тримесечието възлизат на 34,25 млрд. долара спрямо 33,19 млрд. долара на годишна база.

„През 2015 г. Verizon представи силни и балансирани резултати в динамична конкурентна среда, предоставяйки над 13,5 млрд. долара на акционерите. В същото време Verizon изгради и придоби мрежови възможности от следващо поколение, което позиционира компанията сред иноваторите в цифровия мобилен свят през 2016 г. и след това“, заявaва председателят и главен изпълнителен директор Лауъл МакАдам.

Verizon удържа позициите си на фона на забавящия се ръст на абонати на безжични услуги в САЩ, тъй като повечето хора, които искат мобилен телефон, вече имат такъв, коментира Bloomberg. В същото време те получават главозамайващ брой оферти от по-малки конкуренти като T-Mobile и Sprint за музикален и видео стрийминг на половин цена или без ползване на мобилни данни.

Натискът върху печалбата принуди Verizon да потърси нови източници на приходи. Компанията въведе услуга за мобилни видео клипове с реклами, наречена go90, но услугата все още е твърде малка, за да компенсира по-широкото забавяне на безжичните услуги.

Акциите на Verizon са поевтинели с около 4% през тази година. Те все пак се представят по-добре от индекса S&P 500, който отбелязва спад от 9%.

Последни новини
Още от Новини