Мърдок няма да купува Twitter

Говорителят на News Corp обяви, че слуховете за придобиването не са верни

Снимка: Suzanne Plunkett/Bloomberg News Снимка: Suzanne Plunkett/Bloomberg News

Компанията на Рупърт Мърдок News Corp обяви, че слуховете, че компанията има интерес към придобиването на микроблогинг сайта Twitter или дял от него, са неверни.

Акциите на Twitter, които в сряда поскъпнаха с 14%, загубиха част от този ръст и завършиха търговията с 4,1% нагоре, като цената им достигна 17,38 долара за брой. Книжата се изкачиха от рекордно дъно, след като в рамките на същия ден се появи непотвърденият слух за интереса на News Corp към Twitter, пише Investor.bg.

Социалната мрежа е оценявана като цел за придобиване заради спада в цената на акциите ѝ, писа Re/code, което допълнително засили слуховете.

През месеците откакто съоснователят на Twitter Джак Дорси се върна на поста главен изпълнителен директор, компанията се опитва да направи сайта си много по-ангажиращ потребителите. През декември фирмата обяви, че тества функция за показване на реклами на хора, които четат туитове, но нямат акаунти в социалната мрежа. Идеята е Twitter да започне да печели от неактивните си потребители.

Говорителят на News Corp обяви, че слуховете за придобиването не са верни.

От своя страна Twitter вече има няколко големи инвеститори. Бившият главен изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър през октомври обяви, че има 4% дял от нея, което го прави третия най-голям акционер след съоснователя на Twitter Еван Уилямс и саудитския принц милиардер Алуалид бин Талал.

Twitter е обект на слухове за поглъщане отдавна, включително се твърдеше, макар и невярно, че компанията е получила предложение да бъде придобита за 31 млрд. долара. Твърдеше се, че част от офертите са дошли от Google и Facebook.

Последни новини
Още от Начало