Отпускат още 37 млн. лв по ОП „Транспорт“

9,2 млн. лв допълнително ще бъдат отпуснати на общините за довършване на инфраструктурни проекти

Снимка: Yorgos Karahalis/Bloomberg Снимка: Yorgos Karahalis/Bloomberg

Допълнителни трансфери за бюджетите на общините и за Министерството на регионалното развитие и благоустройството са одобрили министрите по време на заседанието на кабинета днес, съобщават от правителствената пресслужба.

За довършване на проекти по старата Оперативна програма „Транспорт“ МРРБ ще получи допълнително 36,6 млн. лв, пише Investor.bg.

9,2 млн. лева допълнително ще бъдат отпуснати на общините за довършване на инфраструктурни проекти. Основната част от тези средства са насочени към Столичната община по два проекта. 7 млн. лева ще отидат за реализиране на ново транспортно-комуникационно решение за движението по бул. „Скобелев“ между бул. „Христо Ботев“ и бул. „Витоша“.

Предвидени са и 500 хил. лв за ремонт и оборудване на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“.

За ремонт на улици община Горна Оряховица получава 900 хил. лв, а община Етрополе – още 434 хил. лв към бюджета си за подмяна на водопроводи и канализация по вътрешната ВиК мрежа на града, нов трафопост, допълнителни строително-ремонтни работи по спортен комплекс „Чавдар“ и основен ремонт на централния градски площад.

С постановлението на Министерския съвет се предлага още и намалението на разходите по бюджета на Министерството на отбраната – с 1,14 млн. лв, като с тези средства ще се осигурят допълнителни трансфери за държавните военни училища.

Последни новини
Още от Начало