Сиркаров: Международната търговия е пътят за Украйна

Пазарен коментар на Владимир Сиркаров в предаването Investbook на Bloomberg TV Bulgaria, 18.12.2015

Владимир Сиркаров. снимка: Bloomberg TV Bulgaria Владимир Сиркаров. снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Украйна може да подобри своето бъдеще, ако развие потенциала си чрез международната търговия. Това заяви в предаването Investbook по Bloomberg TV Bulgaria пазарният анализатор Владимир Сиркаров. Той отбеляза, че въпреки всички негативни новини около Киев напоследък падането на митата на Украйна спрямо ЕС в някои сектори е пътят за стабилизиране на страната.

„Ако подобни действия бъдат предприемани и в бъдеще продължат, ще видим какъв ще бъде икономическият ефект. Поне по предварителни прогнози той ще бъдат определено положителен и за двете страни – и за ЕС, и за Украйна.

Според Сиркаров мораториумът върху плащането на дълга на Украйна към Русия е „малко или много един политически акт в неговата същност“.

"Интересно ще е лично за мен какви ще бъдат ответните реакции от страна на Русия. Със сигурност те ще бъдат свързани със съдебни дела. От пресконференцията на Путин се даде ясно да се разбере, че от тук насетне ще се задълбочават икономическите различия и противоречия между Украйна и Русия. Очевадно е, че той е бил готов, или по-скоро е прогнозирал едни такива действия. Ще видим какви ще бъдат реакциите от ответната страна“, отбеляза Владимир Сиркаров.

Още може да видите във видеото:

 

Последни новини
Още от Новини