Ревю: Tesla Model X: електрически лукс

Тест драйв на Хана Елиът, Bloomberg

Вратите-крила на Tesla Model X (SUV) във Фремонт, Калифорния на 29 септември 2015. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Вратите-крила на Tesla Model X (SUV) във Фремонт, Калифорния на 29 септември 2015. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Първата Tesla Model X слезе от поточната линия в началото на 2015 и Хана Елиът от Bloomberg Pursuits най-после успя да направи тест драйв. Model X съчетава пространството и височината на голям SUV, електрическата мощ на Tesla Model S и лукса, който се очаква от кола за $100,000.

Хана Елиът, Bloomberg:

Това е колата, която всички очаквахме. Новият Tesla Model X комбинира пространството на голямо SUV, електрическата мощност на седана Model S и луксът, който може да се очаква от кола за 100 000$. Тази седмица сме на автомобилното изложение в Лос Анджелис, но Model X дори не участва в него.

Tesla ни позволиха да хвърлим едно око на колата и от ограниченото време, което имахме с нея, откровено мога да кажа, че не намерих абсолютно нищо, от което да се оплача в нея.

Видимостта е първото нещо, което забелязах, сякаш изобщо няма стени! Предното стъкло свършва зад главата ви, видимостта е невероятна.

Не искам да съм твърде ентусиазиран за тази дългоочаквана кола, но тя много се доближава до всичко, което очаквахме. Всичко е покрито с еластична кожа, а подгряването на седалките се контролира от централния екран. А какъв екран само!

Tesla има електрически мотор с мощност от 259 конски сили, който задвижва предните колела и такъв с 509 конски сили, който задвижва задните. Model X има обхват от около 400 км и ускорява до 100 км/ч за 3.8 секунди, а максималната му скорост е 250 км/ч.

Това са много цифри, но накратко Model X е феноменален.

Илън Мъск показа новата Tesla Model X.

 

Последни новини
Още от Начало