AB InBev получи нова отсрочка за SABMiller

Поредно отлагане на крайния срок за формалното предложение

Фаблрика на SABMiller в Будапеща. снимка: Akos Stiller/Bloomberg Фаблрика на SABMiller в Будапеща. снимка: Akos Stiller/Bloomberg

Британските регулатори дадоха на Anheuser-Busch InBev NV още една седмица за формалното предложение за поглъщане на SABMiller, като двете пивоварни се доближават до приключването на най-голямата сделка в индустрията. 
Крайният срок за производителя на Budweiser да отправи оферта за своята най-близък конкурент бе удължен до 17 часа Лондонско време на 11 ноември, обяви компанията в изявление от сряда, 4 ноември.

Сделката, обявена на 13 октомври, е на стойност 68 млрд. британски лири.
Британските регулатори по-рано удължиха срока с две седмици до 28 октомври и след това с още една седмица до сряда. Акциите на AB InBev се повишиха с 0.6% до 109.2 евро в ранната търговия в Брюксел, докато тези на SABMiller останаха почти без промяна в Лондон.
Компаниите имат добър напредък в договарянето на условията по сделката, заявиха те, а AB InBev обяви, че средствата за кешовото плащане по сделката са налице.  AB InBev се съгласи да плати по 44 паунда за акция в брой за мажоритарен дял от акциите на SABMiller миналия месец след седмици пазарлък по цената, съобщи Bloomberg.
Това е сложна сделка, така че удължаването на е е изненада, коментира анализаторът от Canaccord Genuity  Еди Харгрийвс по телефона.
Делът от 58% на SABMiller в MillerCoors, смесено предприятие в САЩ на SABMiller и  Molson Coors Brewing Company, се смята от анализаторите като необходима дезинвестиция в отговор на притесненията на регулаторните органи. Оценката на този дял е 10.13 млрд. долара. AB InBev има пазарен дял от 45% в САЩ, докато MillerCoors има 27 процента.
Anheuser-Busch InBev NV е мултинационална компания и най-голям производител на бира в света, образувана от сливането на белгийската Interbrew, бразилската AmBev и щатската Anheuser-Busch. Базираната в Лондон SABMiller е втора.

Последни новини
Още от Начало