Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

IT секторът ще е в ядрото на възстановяването на икономиката ни

Доброслав Димитров, председател на БАСКОМ, основател на IMPERIA Online, Клуб Investor, 02.05.2020

IT браншът у нас не е застрахован от настоящата криза. Ние работим и с останалите сектори, и когато те имат проблеми, това засяга и нашия сектор. Като цяло обаче ИТ секторът ще бъде в ядрото на възстановяването на българската икономика, коментира Доброслав Димитров, председател на БАСКОМ, основател на IMPERIA Online, в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

"Съвкупният IT сектор в България генерира повече 7% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната. 3% от БВП генерира само софтуерната част от него", подчерта гостът.

Още по темата

"Когато бързият растеж на компаниите спре, може да се появят кешови проблеми за тези от тях, които са израснали най-агресивно", смята Димитров.

"Финансовият директор на една компания гледа да обхване тримесечието и да следи да има добра печалба. Работата на изпълнителния директор е да погледне отвъд тремесечието, в перспектива".

Доброслав Димитров изрази опасенията на представителите на IT бранша да не би да бъдат неглижирани на ниво държавност.

По думите му България може и да спечели в настоящата ситуация, ако се движи с досегашните си темпове на развитие. Димитров е убеден, че държавата трябва да подпомогне засегнатите видове бизнес, най-вече в туристическия бранш.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването Клуб Investor може да видите тук.

Последни новини
Още от Клуб Investor