Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Компании като Amazon ще реализират печалба в дългосрочен план

Андрей Стойчев, изпълнителен директор на Rocksure, Клуб Investor, 21.03.2020

В по-дългосрочен план компании като Amazon и фармацевтичните фирми или тези, които произвеждат медицинска апаратура, ще имат положително развитие с оглед на ситуацията около коронавируса, заяви Андрей Стойчев, изпълнителен директор на Rocksure, в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

Стойчев потвърди, че лекарството против малария на база на хинин е една от добрите новини в случая. "Другите позитивни новини са за това, че централните банки се опитват да успокоят пазарите", допълни той.

"Дори пълният "локдаун" на живот в държава като Италия също не дава необходимия резултат, мерките не са толкова светкавични... Най-правилното поведение се показва от инвеститорите - продаване и изчакване нещата да се успокоят".

"Всички активи претърпяват загуби, включително и криптопазарът, без индексът на волатилността. Има разместване на пластовете на валутния пазар. Доларът остава стабилен и се засилва", каза гостът. Той подчерта още, че при цените на акциите на технологичните компании наблюдаваме двуцифрени проценти спад тази седмица.

"Авиокомпаниите са едни от най-пострадалите в краткосрочен план, както и петролният пазар. Определено повечето компании ще получат държавна помощ, докато се възстанови световният ритъм".

Според изпълнителния директор на Rocksure портфолио в момента не следва да се гради, тъй като по думите му първо трябва да се успокоим и след това да се инвестира.

Целия разговор вижте във видеото.

Последни новини
Още от Клуб Investor