Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Анализатор: Световните пазари са в състояние на възходящ тренд

Кристиян Фезелов, риск анализатор в Капман Асет Мениджмънт, В развитие, 29.11.2019

Световните пазари като цяло са във възходящ тренд, който продължава, независимо от световните проблеми. Американските и европейските индекси бележат ръстове - просто защото няма друга алтернатива в момента. Основният световен фактор, който продължава да влияе на пазарите, е търговската война между САЩ и Китай. Това мнение изрази Кристиян Фезелов, риск анализатор в Капман Асет Мениджмънт, в предаването "В развитие" с водещ Ивайло Лаков.

"Отправяйки поглед към четвъртото тримесечие, се очаква БВП на САЩ да не покрие очакванията", посочи анализаторът.

Според Фезелов водеща фигура в сектора на технологиите ще бъдат Microsoft и Qualcomm.

Петрол

"В петролния сектор прогнозите са за нарастване на стойността на акциите на компанията Exxon Mobil".

Европа

"Двата водещи пазара в Европа - германският и френският, отчитат повишения при основните си индекси. Сложно е състоянието на облигационния пазар", отбеляза Кристиян Фезелов.

Търговският фронт

"За тези две години, откакто трае търговската война между САЩ и Китай, по прогнози на американската статистика Китай губи около 600 млрд. долара, докато загубите на САЩ възлизат на около 180-220 млрд, т.е съотношението е 3:1. Второто е, че САЩ не искат да допуснат изпреварване в развитието на wifi технологиите в Китай да е по-добро от тяхното".

Петрол

Фезелов подчерта, че петролът се движи в тесен спред, като в момента е под нивото на съпротива, а запасите през последната седмица леко са нараснали.

Злато

"Златото направи една корекция и сега е в ценовия диапазон на 1450-1460 долара за тройунция. При него обаче отворените позиции не спадат - точно обратното".

Вижте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от Клуб Investor