Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Елана Трейдинг: Кризата в индустрията не премина към потребителите

Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в Елана Трейдинг, Клуб Investor, 16.11.2019

На фона на множеството разговори за очаквана криза е интересно, че тя не премина от индустрията към потребителите, което щеше да я направи видима. Това каза Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант в Елана Трейдинг, в предаването „Клуб Investor“ с водещ Ивайло Лаков.

„В момента има криза в индустрията в глобален мащаб, но американският или европейският потребител не намаляват покупките си“.

Гостът коментира най-интересното от пазарите през изминалата седмица. Той отбеляза, че американският президент Доналд Тръмп и заплахите му за нови мита отново диктуват настроенията на международните борси.

„Интересното е, че пазарът в САЩ се намира на абсолютните си върхове, при това ги достига изключително бавно и неуверено“.

„В сезонът на отчетите около 75% от големите американски компании се представят по-добре от очакванията, но пък прогнозите бяха занижени“, отбеляза още Цачев.

Още по темата

Експертът коментира и случващото се на петролните пазари, които очакват скоро вероятно най-голямото първично публично предлагане в историята – това на Saudi Aramco.

“Интересното е, че в проспекта за IPO-то инвеститорите не намират оправдание за оценка на компанията от 2 трлн. долара“, посочи Цачев. Той добави, че всичко зависи от това дали банкерите, които правят предлагането, ще успеят да убедят хем инвеститорите да купуват, хем правителството да занижи целите.

„Най-вероятно първата стъпка ще бъде сравнително скромна“, смята експертът.

Вижте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от Клуб Investor