Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Управлението на мултифункционалните съоръжения у нас изисква промени

Борислав Велков, председател на Асоциацията за насърчаване и развитие на развлекателна и спортна инфраструктура, Клуб Investor, 28.09.2019

Най-добрата практика, която държавата може да приложи, е да се отвори към нови и различни форми на управлението на спортните и културни съоръжения и към възможностите да раздели управлението с големи оператори. Не на последно място държавата трябва да започне да инвестира в мениджъри за тези съоръжения. Това каза Борислав Велков, председател на Асоциацията за насърчаване и развитие на развлекателна и спортна инфраструктура, в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков

„Има много какво да се направи в тази посока. В България все още няма голяма компания, която би искала да управлява определено съоръжение. Управлението на тези съоръжения има въздействие върху сигурността и развитието на пазара“.

"Сигурността е фактор номер едно при управлението на културни и спортни съоръжения, както и при тяхното строителство. От първия щрих на дизайна вече се мисли за сигурността", коментира Велков.

"Сигурността на едно събитие се гарантира далеч преди провеждането му. Става дума за анализ, събиране и обмен на данни между съоръжението и службите. Много често хората не правят разлика между сигурност и охрана. Това са две съвсем различни понятия".

"Сигурността е концепция и план, докато охраната е свързана с видео контрол. Това е много широк кръг от дейности, в които участват и много външни фактори", заяви той.

"Държавата инвестира в мултифункционални съоръжения, но не ги управлява добре".

"България все още не е събитийна дестинация, въпреки че към България има редица нискотарифни полети. Голям принос, за да се промени това, биха имали съоръженията и начинът на управление", обясни той.

 

Последни новини
Още от Клуб Investor