Смарт час

Понеделник, 20:00 часа

Водещ: Живка Попатанасова

Национален дворец на децата - място за пълноценно ангажиране на свободното време

Албена Мерджанова, заместник-директор по учебно-творческата дейност в Национален дворец на децата, „Смарт час“, 29.07.2019 г.

Албена Мерджанова, заместник-директор по учебно-творческата дейност в Национален дворец на децата, „Смарт час“, 29.07.2019 г. Албена Мерджанова, заместник-директор по учебно-творческата дейност в Национален дворец на децата, „Смарт час“, 29.07.2019 г.

Деца на възраст от 3 до 18 години имат възможност наистина пълноценно да уплътняват свободното си време в хода на цялата календарна година, благодарение на звеното в Министерството на образованието и науката (МОН) Дворец на децата. В повече от 50 разнообразни педагогически форми в направления „наука, техника и технологии“, „изкуства“, предучилищна школа „Любознайко“ и образователно-игрови център „Знам и мога“ малчуганите могат да развиват своите умения в задължаващата извънучебна среда, като по този начин укрепват основите на своето бъдеще в професионален и личен план. Това коментира зам.-директорът по учебно-творческата дейност в Националния дворец на децата Албена Мерджанова за „Смарт час“ с водещ Живка Попатанасова.

„Една трета от екипа ни в Двореца на децата са бивши възпитаници на школите, в които те са отраснали. Избрали са го за свой професионално-поприщен път и са се върнали вече, за да поемат от бившите си ръководители диригентската палка“.

Още по темата

Етнографската школа е сред най-ценните за Мерджанова, тъй като чрез нея се опазват българските традиции от всички краища на страната. Ежегодно се организират и два национални конкурса - „От Коледа до Васильовден“ и „Лазарка мома гиздава“.

„По традиция ние правим един ден на отворени врати в последната неделя на септември, като тази година се пада на 29. Тогава децата и родителите могат да се срещнат с преподавателите, да видят демонстрации на някои от дейностите, да видят средата, в която децата им ще се занимават. Този ден е за тези, които все още не са се ориентирали напълно или имат някаква частична информация за дейностите в двореца“.

Повече за Националния дворец на децата може да научите от видеото.

Последни новини
Още от Смарт час