Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Ще отпие ли Борис Джонсън от горчивата чаша на Мей и Камерън?

Мария Спирова, журналист, Клуб Investor, 26.07.2019

Случи се неизбежното, откакто стана ясно, че Тереза Мей не може да остане министър-председател на Великобритания в така създалата се ситуация. Беше ясно, че Борис Джонсън ще бъде неин наследник. Това, което препъна кариерата на Дейвид Камерън и Тереза Мей, сега ще се окаже горчивата чаша на Борис Джонсън, заяви журналистът Мария Спирова в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

"Тереза Мей в рамките на 3 години установи абсолютната несъстоятелност на Брекзит. Борис Джонтсън ще има не 3 години, а 3 месеца. Сигурно е, че по време на неговото премиерство вече ще има жертви, тъй като всички възможности за отлагане бяха изчерпани".

Джонсън открои слогана си "Или правим това, или умираме". За него вариантът е оттеглянето на Великобритания от ЕС без сделка, подчерта Мария Спирова.

"Ако не се стигне предсрочни избори, каквито шансове на практика има, Борис Джонсън всъщност е в своето право да се бори с всички сили за излизане на Великобритания от ЕС без сделка".

Той подаде оставка като външен министър, протестирайки срещу тази сделка, след като веднъж бе гласувал за нея, напомни Мария Спирова, пояснявайки, че в негово лице виждаме човек, който всяка седмица може да взима противоположни решения за съдбата на всяка държава. Спирова уточни още, че в тази ситуация не знаем кой би могъл да го контролира предвид факта, че парламентът е дълбоко разделен.

 

Последни новини
Още от Клуб Investor