Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Ръстът в цената на биткойна - обичаен параболичен ефект

Георги Георгиев, Карол капитал мениджмънт, Клуб Investor, 19.07.2019

Георги Георгиев, Карол капитал мениджмънт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Георгиев, Карол капитал мениджмънт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Биткойнът е един от най-поскъпващите в световен мащаб активи от началото на тази година. Това е едно неизненадващо параболично движение, типично за криптовалутата. Ако се абстрахираме от тревогите на конгресмените и сенаторите относно въвеждането и регулацията на Libra на Facebook, смятам, че само от техническа гледна точка трябва да се търси поевтиняването на биткойна като напълно нормално. Това мнение изрази Георги Георгиев, Карол капитал мениджмънт, в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

"Фондовият пазар изглежда стабилен, след като се взе адекватно решение от страна на американския президент Доналд Тръмп да се подновят двустранните търговски отношения с Китай. Успокоението е продиктувано и от решението на Федералния резерв (Фед) относно за намаляване на лихвените равнища в края на юли".

Технологичните гиганти

"FAANG отбеляза ръстове в движението на S&P 500 и Nasdaq. Нагласите на хедж фондовете към технологичните компании обаче леко изстиват и виждаме сериозна продажба на част от тези технологични компании".

Европейските автомобилни акции

"Европейските автомобилни акции продължават да бъдат един от най-нехаресваните активи въпреки ниските пазарни съотношения, на които се търгуват. Продължават да бъдат под натиск, тъй като продажбите на автомобили в Европа, САЩ и Китай са все още потиснати".

Валути

При валутите няма големи движения напоследък, посочи анализаторът, напомняйки, че предстои да видим дали доларът ще поевтинее след мерките на Фед.

Петролът

САЩ достигнаха пика си на производство и следва намаляване на обемите, уточни Георгиев. "САЩ могат да подновят преговорите с Иран и санкциите върху Иран могат да бъда свалени, можем да очакваме поевтиняване. Но това веднага бе отразена от цената, която направи корекция от 2-3%", допълни той.

Последни новини
Още от Клуб Investor