Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Подемът на зелената вълна - реакция след умората от популизма в Европа

Владислав Панев, финансист, съпредседател на "Зелено движение" и член на председателския съвет на ДБ; Клуб Investor, 01.06.2019

Зелената вълна спря популистите в Европа. На хората им писна от омраза, която лъха от популистите, и от това да се говори негативно. Това мнение изрази Владислав Панев, финансист, съпредседател на "Зелено движение" и член на председателския съвет на ДБ; в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

"Зелената вълна е позитивна, евродепутатите са от 50 на 70 и те са от Западна Европа. Това се дължи на милениъмите, генерация Z, чиито цели вече са съвсем други. Мина първоначалното натрупване на капитали в Западна Европа. Хората вече залагат на щастието и да оставим планетата ни по-чиста и по-добра. При нас голяма част от населението все още е в бедност и не сме на етап самоосъзнаване. Зелената вълна ще дойде и при нас. 21-ви век е икономика на знанието".

В България всички страдаме от това, че държавата пречи на реалната конкуренция в енергийния сектор и на внедряването на нови технологии, разкри Владислав Панев. "Когато има честна конкуренция между различните видове технологии в областта на енергетиката, тогава новите технологии ще си пробият път на пазара. Има добри промени в Закона за енергетиката, които ще дадат възможност на потребителите сами да добиват енергия", коментира още той.

"Повече зелени политики на европейско равнище означава включително и по-ниско облагане на доходите на физическите лица. Икономиката може да расте от зелените такси".

Последни новини
Още от Клуб Investor