Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Добро началото на 2019 г. за пазарите

Георги Георгиев, Карол Капитал Мениджмънт, Клуб Investor, 23.03.2019

Представянето на пазарите тази година до момента е много добро, особено през март. Търговската война между САЩ и Китай продължава да е действащ фактор върху пазарите. Оптимизмът относно нея е пресилен. В момента пазарът се е отделил значително от фундамента, наблюдаваме забавяне. Това коментира Георги Георгиев, Карол Капитал Мениджмънт, в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

"Европа е изключително корелирана с представянията на пазарите в Азия и Америка и в същото време изключително зависима от търговските преговори. Цяла Европа ще загуби, ако Америка тръгне срещу Германия. Определено Германия е в трудна ситуация и предвид Брекзит".

Сливането на Deutsche Bank и Commerzbank ЕЦБ не толерира, посочи анализаторът. Най-вероятно ще има икономия от мащаба, но на цената на много работни места в Германия, на което профсъюзите се противопоставят, допълни той.

Пазарът на петрол се повлиява от корелацията му с фондовия пазар и ограничаване на предлагането, уточни Георги Георгиев.

Към момента психологията на инвеститорите не е насочена към криптовалутите, отбеляза Георгиев. Засега добре отново се представят паладият и златото, подчерта той.

 

Последни новини
Още от Клуб Investor