Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Brexit - театърът на абсурда

Христо Анастасов, политолог, Клуб Investor, 16.03.2019

Великобритания разполага с правителство, което очевидно иска невъзможното, и парламент, който не знае какво иска, но не иска невъзможното на правителството. Целият процес е в ущърб на Великобритания и насажда разделение в самото общество. Това заяви политологът Христо Анастасов в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

"Знаем, че основният препъникамък в момента е Северна Ирландия. ЕС проявява мъдрост по отношение на Великобритания. ЕС преодоля шока и обидата си и положи усилия в преговорите. Гласът на разума изглежда все по-невероятен. Топката е в полето на Великобритания".

Донякъде мога да се съглася с твърдението, че Тереза Мей постави интересите на партията над тези на страната си, вметна Христо Анастасов.

Смятам, че Макрон няма силата, но има потенциала да има истински европейски лидер, спомена гостът по темата за управленската визия и посланията на френския президент Еманюел Макрон. "По отношение равновесието на силите в момента Макрон не изглежда като лидер. Той трябва сам да се изгради като такъв. Част от посланието на Макрон е безспорна. Ясно е, че минималната европейска работна заплата е предложение с вътрешнополитически характер. Това например е отхвърлено от лидера на Християндемократическия съюз в Германия Анегрет Крамп-Каренбауер. Посланието за общата сигурност в рамките на НАТО обаче е адресирано", допълни той.

 

Последни новини
Още от Клуб Investor