Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Wall Street следи с оптимизъм преговорите между Китай и САЩ и вече консумира резултата

Преслав Райков, финансов анализатор, Клуб Investor, 09.03.2019

През седмицата търговските преговори между Китай и САЩ бяха във фокуса на анализаторите на Wall Street, вече се заговаря, че ще се постигне споразумение в положителна посока. Още не е потвърдено, но според много медии и анализатори очакваните новини ще са положителни. Това, което американският президент и неговата администрация създадоха като проблем, сега предстои да се реши пак от тях, а това е една търговска тактика, която Тръмп  е използвал доста пъти в кариерата си преди да стане президент.  Такъв коментар направи Преслав Райков, финансов анализатор, в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков.

"Стойностите на американските индекси, според реакцията на пазарите, вече се доближават до върховите си показатели, на които затвориха в края на 2018 г.", каза анализаторът и уточни, че ако има такова споразумение между САЩ и Китай, то част от реакцията на него е вече в цената, консумирана от пазара. Защото, ако погледнем януари, месецът беше изключително силен и за DJI, и за S&P, освен това, че самата икономика на САЩ чрез отчетите на компаниите регистрира данни, които може би нямаха такава сила да придвижат толкова цените нагоре, наистина участниците очакват токова положително споразумение".

Райков е уверен, че за пазарите наближават нови върхове и неговата прогноза е в полза на споразумението между САЩ и Китай при много добре планирано споразумение, индексите ще затворят 2019 г. на нови върхове.

Другият фактор с отражение върху пазарите - Фед, стопира малко промяната на лихвите, посочи Райков. С намаляването на баланса си Фед може би не осъзнава, че затяга икономиката малко повече, отколкото си мисли, това беше една от основните причини в нападките на Тръмп, каза още анализаторът.

Коментарите по останалите теми гледайте във видео материала.

Последни новини
Още от Клуб Investor