Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Успехът в света на модния дизайн изисква уникалност, смелост и доза късмет

Аксел Харди в Клуб Инвестор, 23.02.2019

Занимавам се с производство на един специфичен стил облекла, който е разпознаваем и има специфична ниша в света, въпреки свръхпроизводството на облекла, което се наблюдава в момента. Моята компания е много малка, но пък е жилава. Това сподели дизайнерката Аксел Харди в предаването "Клуб Инвестор" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. 

Аз намирам своето място на този огромен пазар, именно с уникалния стил, който създавам, обясни събеседничката. "Моят стил е микс от фънк и бохо шик. Използвам естествени материи и за това облеклата ми се радват на голямо търсене. Не присъстват никакви вредни съставки и материи в моите облекла, а и са изключително удобни и индивидуални". 

Това е био и еко бранд, потвърди дизайнерката. "Даже имам и облекла, направени от соя - от соевите люски на зърното. От тях се прави прежда, която е с уникални качества". 

"Аз постоянно предлагам нещо ново и интересно вече 18 години. Всеки сезон имам нова колекция и нови модели, които съм измислила и произвела с моя екип".

 "Хората трябва да са смели. Ако имате една идея и 100 човека ви кажат "не я прави, защото няма смисъл и няма да успееш", вие го направете. Когато осъществиш идеята си и я покажеш на света, всичко може да се случи", категорична бе Харди. 

"Осъзнах, че много от клиентите ми не са съвършени. Много от конкурентите ми работят облекла, които са за съвършени хора. Разбрах, че трябва да се насоча към кройки, които да са свободни и да стават на всички. Това беше маркетинга, който ми помогна".

Как се пробива в Германия? Какви са предимствата на затворения производствен цикъл? Как един бизнес преживява тотално корабокрушение, за да изправи глава и да стигне успешно до бутиците на Манхатън и Япония?

Повече вижте във видеото. 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor