Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Седмицата преобърна апетита към риск на инвеститорите

Николай Ваньов, финансов анализатор, Клуб Investor, 16.02.2019

Топ темата за голямата несигурност, която владееше анализаторите от началото на годината, бе заменена от повече оптимизъм. Тази седмица и донякъде предишната показаха едно известно пренастройване на рисковите апетити на инвеститорите. "Става дума за една лека корекция на типа пазари, които имаме". Това мнение изрази Николай Ваньов, финансов анализатор, в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков.

"Сега е твърде рано да се говори, че се намираме в мечи пазар, това е основната тема, особено при акциите, тепърва ни предстои да видим как ще се развият нещата, особено през тази важна за финансовите пазари година", каза Ваньов.

При акциите финансовият анализатор спомена, че основните индекси успяха да възстановят почти изцяло загубеното през последните 4 месеца, които бяха силно турбулентни.

"Това, което е интересно на финансовите пазари, е сериозната реакция, която всички участници имат на новините, идващи от САЩ. Видяхме какво се случи, когато напрежението по оста Вашингтон - Пекин донякъде олекна. Всички очакват сделка, това ще е водещото, което ще следим цяла година - какво се случва на политическата сцена, в САЩ, някъде в Европа, по-сериозна политическа стабилност имаме в Азия", прогнозира анализаторът.

Вижте коментираните теми във видео материала.

 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor