Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Банките пострадаха от отчетите си, определени от волатилния пазар

Николай Ваньов, финансов анализатор, Клуб Investor, 26.01.2019

В САЩ започна сезонът на отчетите и след като ги изнесоха, известни загуби от тях понесоха банките. Засега спадовете в основните индекси са нещо нормално в динамиката на пазарите и нищо не предизвиква паника. Такова становище сподели Николай Ваньов, финансов анализатор, в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков

Основните движещи събития са политически, те си остават такива, каквито бяха и през миналата година, посочи финансовият анализатор. Погледите на анализаторите, които очакваха Марио Драги да каже нещо повече на срещата на европейските банкери, не получиха това удовлетворение. Но погледите на инвеститорите са насочени по-скоро към САЩ, посочи анализаторът, поради две причини: "Едната е Тръмп  и неговата мания за стени и величие, а другата е предстоящата среща на борда на Фед, от която се очаква в края на месеца да обяви няколко важни неща, ключовото от които е намаляването на баланса на институцията, донякъде да покаже колко лихвени повишения да очакваме през годината".

Ваньов определи интереса на анализаторите към индекса на акции, които гледат основно корпоративния сезон, данните са миксирани и затова резултатите са миксирани. "Сезонът на отчетите на корпорациите в САЩ може да определи като губещи в известна степен банките, които са понесли известни загуби, при обявяването на техните отчети, защото техните трейдинг поделения доста пострадаха от волатилния пазар на облигации".

Какво още посочи в коментара си финансовият анализатор - гледайте видео материала.

 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor