Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

HBO и Netflix няма да отменят гледането на филми на голям екран

Владо Трифонов, организатор и програматор на Киномания, Клуб Investor, 10.11.2018

До момента нито телевизията, нито видеото успяха да заменят ходенето на кино като ритуал и социален феномен. Това няма да направят и HBO или Netlix, както и онлайн платформите като цяло. Филмите не са в торентите, те са на големия екран. Това мнение изрази Владо Трифонов, организатор и програматор на Киномания, в предаването „Клуб Investor“ с водещ Ивайло Лаков.

Трифонов определи като добро развитието на българското кино. Той посочи, че за миналата година продадените билети на фестивала за филмово изкуство Киномания са били близо 30 хил., а тази година се очаква по-голям интерес. Основната цел на събитието е да събуди любовта на зрителите към киното, добави гостът.

Като пример за доброто развитие на българското кино той посочи камерните филми, заснети с малки бюджети, няколко български копродукции с Румъния, както и големите продукции като „Възвишение“.

По повод механизмите за финансиране на кино индустрията у нас, гостът смята, че има какво още да бъде направено.

„Почти всяка една държава има алтернативни фондове. Ние също можем да ги създадем. В тях влизат част от приходите от билети и от блокбъстърите. Един такъв фонд може да се използва за финансиране на националното кино“. 

Вижте целия разговор във видео материала. 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor