Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Финансовите отчети в САЩ надскочиха очакванията

Преслав Райков, финансов анализатор, Клуб Инвестор, 20.10.2018

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Финансовите отчети в САЩ надскочиха прогнозните очаквания. Това каза Преслав Райков, финансов анализатор, в предаването "Клуб Инвестор" с водещ Ивайло Лаков по повод започналия период на отчетите на компаниите за последното тримесечие.

"Във вторник Netflix направи страшен рекорд - около 17 % скок, след като прескочи анализаторските очаквания с много нови клиенти. Компанията има визия да инвестира милиарди в развитието на своето шоу. Тя поведе технологичния сектор нагоре".

Това е доста интересен бизнес, коментира Райков, но в същото време е бизнес, който в един момент няма да може да поддържа такъв рейд на растеж, тъй като пазарът се насища. Затова и компанията развива амбициозна програма за различни предложения към зрителите, инвестицията е голяма. 

"Пазарите в САЩ отново са на върхови нива, въпреки корекцията, която направиха малко по-рано този месец. Индексът на страха, който мери колко неспокоен е пазарът, визиите на повечето трейдъри за бъдещето, подскочи много в началото на месеца. В момента отново се връща към средните си стойности".

Коментара на финансовия анализатор очаквайте във видео материала.

 

 

 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor