Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Българско кино в HBO GO - win-win ситуация

Димитър Нойков, HBO България и Иван Дойков, продуцент, Клуб Investor, 07.07.2018

HBO подема инициатива да вкара българско кино в платформата HBO GO.

„Проявихме интерес и поискахме да сложим колкото се може повече български заглавия от последните 20 години в платформата HBO GO. Това е удобство за потребителя да гледа когато и колкото пожелае. Това е и жест, внимание, признание към авторите на филмите – да намерят подходяща за тях среда, където да могат да бъдат наравно с всички други хитови холивудски филми и сериали“, заяви генералният мениджър на HBO за България Димитър Нойков в предаването "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков.

Нойков каза още, че част от филмите са в програмата на HBO GO в бивша Югославия, където според него българското съдържание ще намери най-близка по характер и манталитет аудитория.

„Това е правилният начин на развитие на индустрията, ако можем да говорим за индустрия в границите на България. Това, което HBO GO прави е win-win ситуация, защото аудиторията на българските филми извън България е доста ограничена. Този факт е продиктуван до голяма степен от това, че в голяма част от случаите това са филми на български език. Много често локални теми. Кастът е известен, но локално. Режисьорите също“, коментира продуцентът Иван Дойков.

Той посочи, че българските филми трудно могат да привлекат голям интерес в една западна среда, въпреки че има пробиви.

„Въпросът е, че българското съдържание след като се завърти по киноекраните, трудно може да се намери извън платформите за нелегално споделяне на съдържание. Поради тази причина това, което прави HBO GO е много важно и много хубаво както за българските филми, така и за българската аудитория, която реално е потребителят на това съдържание“, добави Дойков. 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor