Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Банките вече са подготвени оперативно за Brexit

Преслав Райков, финансов анализатор, Клуб Investor, 24.03.2018

Големите банки вече преместиха централите си във Франкфурт, Париж и други европейски градове и вече са подготвени да оперират в условия на Brexit. Това коментира финансовият анализатор Преслав Райков в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria. 

Той направи преглед на основните събития, които движиха пазарите през изминалата седмица. 

"Скандалът около Facebook потопи акциите на компанията. Тя повлече и останалите компании, като NASDAQ регистрира големи загуби в понеделник и вторник. Другите, макар и да възстановиха малко, се повлияха от технологичния сектор", посочи анализаторът. 

По думите му бичият пазар в САЩ остава на дневен ред, но доста инвеститори са се насочили към развиващите се пазари като Малайзия, Бразилия, Африка. 

"Европейските банки също предлагат доста добра възможност за вход с бъдещите повишения на лихвите", каза още Райков. Той допълни, че големият дълг не е проблем в момента, тъй като европейските банки са успели да разтоварят балансите си и се подготвят за растеж. От друга страна секторът на щатските банки е в опасност от регулация, която предвижда да увеличи капиталовия буфер на системно значимите банки.  

 

Последни новини
Още от Клуб Investor