Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Мисията на българските младежки делегати към ООН

Ася Панджарова и Ралица Диканска, младежки делегати към ООН, Клуб Investor, 17.02.2018

Целта на българските младежки делегати към ООН е с анкети, допитвания, популяризиране на нашата дейност, онлайн кампании и събития да може да достигаме реално до младите хора. Това каза Ралица Диканска, младежки делегат към ООН, в предаването „Клуб Investor“ с водещ Ивайло Лаков.

„За нас като български младежки делегати фокусът са младите хора между 15-29 години. Ние се целим към това да осигурим колкото се може по-голяма свобода и по-голямо поле за това техният глас да бъде чут по възможно най-добрия начин“, каза от своя страна Ася Панджарова, която също е младежки делегат към ООН.

По думите ѝ програмата „Български младежки делегати“ е част от дружество за ООН, което по редица начини и проекти успява да даде възможности на младите хора да научават повече неща.

„Имаме младежки информационни центрове, които работят с млади хора, дават възможно най-голям обхват от материали“.

Тя посочи, че в анкетата са преобладавали въпроси за предизвикателствата, които младите отчитат в днешно време, какви са идеите, които ги спохождат, какво намират те за проблемно в средата, в която се намират.

„Успяхме да идентифицираме няколко основни проблема. Младите хора срещат трудност в реализирането на пазара на труда. И младежката безработица се оказа проблем, който наистина е належащ“.

Диканска отбеляза, че извън анкетите и онлайн допитванията, устойчива практика е да се обикаля по места из България и да има реална комуникация с младежи.

„Една от нашите предстоящи инициативи, които ще започнем в страната, е връзка със студенти в университетите“.

Последни новини
Още от Клуб Investor