Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Защо си заслужават инвестициите в иновации за екоенергия

Димитър Енчев в Клуб Инвестор, 10.02.2018

 Димитър Енчев, управляващ партньор в Постскриптум венчърс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Димитър Енчев, управляващ партньор в Постскриптум венчърс. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Постоянно търсим компании, в които да инвестираме. За разлика от други фондове, които са институционални, ние сме частен фонд и имаме свобода на действие, нямаме някакъв лимитиран мандат, който да ни задължава да инвестираме в едно или в друго. Това каза Димитър Енчев, управляващ партньор в PostScriptum Ventures, в предаването "Клуб Инвестор" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ  Ивайло Лаков.

На въпроса защо енергийният сектор е особено привлекателен за фонда Енчев каза, че това е сектор, който от времето на Никола Тесла и Томас Едисън е бил "един и същ, с малки подобрения",.

"Сега се преобръща с главата надолу и тече една революция, която много бързо ще се случи, в комбинация с развитието на транспортния сектор (електрификацията). За нас това е изключително интересно и за световната икономика е положително". 

Венчър компаниите инвестират чрез дялово участие в обещаващи компании, като инвестиционният фонд "Постскриптум венчърс" работи основно с американски капитали, а основният инвеститор е американец, сподели гостът. "Аз работя в компанията от 12 години, като в началото основният офис бе в Лондон, а сега е в София. Инвестираме и подпомагаме компании в целия свят. Дейността не е локализирана в България. Имаме инвестиции в САЩ, във Великобритания, в Словения, Австралия, Азия".

Кои са българските компании, които са в портфолиото на компанията? Как и защо основният офис на венчър компания от мащаба на "Постскриптум венчърс" се озовава в България? Как Димитър Енчев оценява българската стартъп общност? 

Повече можете да видите във видеото.

 

Последни новини
Още от Клуб Investor