Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Пловдив - връзката между България и Китай

Инж. Пламен Панчев, основател на „Тракия икономическа зона“, Клуб Investor, 02.12.2017

Логистичният център в Пловдив за е-търговия с Китай дава възможност на българския бизнес и най-вече на българските производители на селскостопанска продукция да представят своята стока на китайски партньори. Това каза основателят на „Тракия икономическа зона“ инж. Пламен Панчев в ефира на "Клуб Investor" с водещ Ивайло Лаков. 

„Разработена е платформа, която беше представена на откриването, която всеки един български производител може да използва“.

По думите му с помощта на Министерството на земеделието и Центъра за насърчаване на сътрудничеството между страните от ЦИЕ и Китай, в „Тракия икономическа зона“ тази индустрия е много добре представена.

„Пловдив е център и на производството на селскостопанска продукция, и на нейната преработка. Ние имаме едни от най-сериозните производители на такава продукция“.

Той посочи, че за тези български компании се създава добра възможност, като една част от тях вече са на китайския пазар.

„Но за един по-малък производител е доста по-трудно самостоятелно да работи с Китай. Особено когато досега зад него не стоеше нито българската, нито китайската държава“.

Панчев добави, че са били представени възможностите и за логистика.

„Ако преди 4-5 години ние не бяхме подготвени и им предлагахме само да дойдат и да изнесат едно производство в България, така както правят повечето фирми от Европа, след това през годините ние разбрахме, че за тях е много по-лесно и те търсят едни компании, в които могат да инвестират, да си намерят партньор, с който да работят, да подобрят това, което някой вече е направил в България. И затова и нашите нови предложения са в тази посока“.

 

 

 

 

Последни новини
Още от Клуб Investor