Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Балканите - ключова точка от стратегията на НАТО за противопоставяне на Русия

Илия Лингорски, финансист, Клуб Investor, 04.11.2017

Сърбия няма да бъде оставена от НАТО да наруши монопола на алианса по отношение на сигурността в Европа. Не може да бъде допуснато Сърбия да бъде плацдарм във военноотбранителен план на конкуренция между Русия и НАТО.

Това каза в ефира на „Светът е бизнес“ с водещ Ивайло Лаков финансистът Илия Лингорски. Той също така бивш финансов заместник-министър и настоящ председател на българската секция на Лигата за икономическо сътрудничество.

„Именно това ще определя в бъдеще политиката както на САЩ, така и на останалите страни членки на НАТО в ЕС“, посочи гостът в студиото.

„САЩ ще водят все по-активна политика в региона на Балканите, която ще бъде доминирана от интересите на НАТО по отношение на запазване и разширяване на монопола върху сигурността от страна на алианса в региона. Това не е рубеж, от който НАТО ще отстъпи поради каквито и да е причини", категоричен бе Лингорски

В разговора бе засегната подробно темата за киберсигурността, както и за разширяването на санкциите срещу Кремъл от страна на Съединените щати.

 

Последни новини
Още от Клуб Investor