Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Ще има корекция на пазарите към края на 2017

Георги Георгиев в Клуб Инвестор, 14.10.2017

Георги Георгиев, финансист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Георги Георгиев, финансист. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Добрите новини в момента властват на пазарите, но точно в такъв момента, когато имаме изобилие от добри новини и лошите биват пренебрегвани, пазарът може да обърне тренда, на който се наслаждаваме. Това каза Георги Георгиев, финансист, в предаването "Клуб Инвестор" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. "Когато започнат да излизат добрите новини и пазарът се пренасити, започва вече да няма достатъчно купувачи и предстои корекция".

"Към края на тази година е напълно възможно да видим корекция на световните пазари, като най-вероятно ще тръгне от САЩ".

"При една такава корекция инвеститорите вероятно ще се насочат към европейски акции".

Каталуния не успя да разтърси пазарите така, както Brexit преди година, каза гостът. "Размерът и ефектът са несравними, но едно отстъпление в това отношение може да доведе до много сепаратистки настроения в Европейския съюз".

Тема на пазарите в момента, след като видяхме, че Северна Корея не успя да обърне настроенията, са добрите икономически новини, които не спират да заливат света от началото на тази година, отбеляза събеседникът. "Видяхме с актуализираната прогноза на Международния валутен фонд, че се дава изключително силен ръст на световната икономика за тази година - повишават се прогнозите на 3,6%, като най-големият ефект идва точно от страните от Развиваща се Европа". 

Каква е прогнозата на МВФ за българската икономика? Изненадваща ли е прогнозата за Турция? 

Очаквайте видео с целия коментар. 

Последни новини
Още от Клуб Investor