Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Няма кредитен бум в България

Георги Ганев, Център за либерални стратегии, Клуб Investor, 07.10.2017

В България няма кредитен бум, защото 5% нарастване не е достатъчно за това. Имаме по-скоро ръст на кредитите. Това коментира Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии в ефира на „Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

„Също така отиваме малко и в положителна територия на инфлацията. Но в никакъв случай не може да говорим, особено при българските стандарти, за висока инфлация. Истински висока инфлация, която би се асоциирала с прегряване, би била като тази през 2007 -12%“.

Обсъждайки държавния бюджет, Ганев посочи, че би искал да види сериозна ревизия на ефективността на разходната част на бюджета.

„Тоест всеки похарчен лев на българските данъкоплатци какъв обществен ефект ще има. В това се включват методологии за измерване, както и ангажимент, когато нещо не работи, то да спира, да не се харчат пари за него и парите или да остават за данъкоплатците, или да се насочат към нещо друго“.

Той допълни, че би било добре всяко министерство всяка година да показва на българското обществото, искайки пари от него, какви ще бъдат ползите.

 

Последни новини
Още от Клуб Investor