Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Кои фактори влияят на пазарите

Павел Бандилов, Bulgarian Property Developments, Клуб Investor, 16.09.2017

Движението на валутите може би най-добре отразява рисковите ситуации, които създават политическите лидери в световен план. Това коментира Павел Бандилов от Bulgarian Property Developments в предавенто “Клуб Investor” с водещ Ивайло Лаков.

По думите му от две неща ще зависи развитието на европейските пазари. От една страна действията на ЕЦБ – дали тя ще започне да връща икономиката си към „нормалност“, а от друга страна – предстоящите избори в Германия.

„Въпросът не е кой ще спечели – там победителят е ясен. Това, което вълнува инвеститорите и пазарните участници, е състава на правителството или по-скоро коалиционната му форма“.

Бандилов смята, че именно тази форма ще определи дали ще бъде даден шанс или не на едно бъдещо френско-немско сътрудничество.

„Идеите на Макрон са малко несвойствени за французин, по-свойствени са за германец. Дали ще намерят свой партньор отсреща малко или много ще зависи от изборите“.

Именно това затова според него съставянето на правителство в Германия ще даде по-категорични отговори за движението на пазара.

„Но при всички случаи считам, че европейският пазар леко поизостава спрямо американския“.

 

Последни новини
Още от Клуб Investor