Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Успява ли Кремъл да държи изкъсо вътрешните си дразнители

Д-р Пламен Димитров в Клуб Инвестор, 17.06.2017

Д-р Пламен Димитров, Българско геополитическо дружество. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Д-р Пламен Димитров, Българско геополитическо дружество. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Алексей Навални се превърна в символ на протестите в Русия в последно време. Той в момента се опитва да създава партийни структури в провинцията в Русия във връзка с наближаващите през 2018 година президентски избори. Това каза д-р Пламен Димитров, Българско геополитическо дружество, в предаването "Клуб Инвестор" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Ивайло Лаков. 

Навални обяви още преди няколко месеца, че ще се кандидатира на президентските избори. Кремъл обаче не е на това мнение и най-вероятно Навални няма да има възможност да участва на изболите, каза гостът. "Той има една присъда по едно от делата срещу него. Тази присъда може да бъде отменена и всъщност тя веднъж вече е отменяна от Европейския съд за правата на човека, но е илюзия да говорим, че правосъдната система е независима от Кремъл. От Кремъл зависи дали ще допуснат Навални до избори".

"Алексей Навални е описван като блогър, който е повел антикорупционна битка. Той е бил адвокат. Става известен с това, че преди 10-на години си купува неголям брой акции от компании с мажоритарен държавен дял. От тази си позиция той се опитва да задава въпроси и да защитава правата и на останалите миноритарни акционери. Опитва се да разбере къде отиват парите и как се управляват. Това трудно може да се случи в условията на Русия".

Навални влиза в ролята на дразнител и започва да прави разкрития за корупция, каза събеседникът. "Не е допуснат до държавните медии, естествено, и се възползва от присъствието си в различни социални мрежи. Започва да прави разкрития за корупция под формата на документални филми, които са изработени много професионално и очевидно зад работата му стои финансов ресурс". 

Вижте целия коментар:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor