Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Тръмп сложи точка на традиционните отношения САЩ-ЕС

Милен Керемедчиев, бивш министър на икономиката, Клуб Инвестор, 03.06.2017

Милен Керемедчиев, бивш министър на икономиката. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Милен Керемедчиев, бивш министър на икономиката. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Американският президент Доналд Тръмп сложи точка на традиционните отношения между САЩ и Европа. Това коментира бившият министър на икономиката Милен Керемедчиев в ефира на Клуб Инвестор с Ивайло Лаков. 

По думите му с първата си визита в чужбина Тръмп показа, че ще продължава да следва външната си политика, която е изцяло базирана на вътрешно-политически интереси. "Това беше един зов за събуждане на европейските лидери и най-вече на германския канцлер Ангела Меркел", отбеляза той. 

Според Керемедчиев от прекъсването на близката и специална връзка между САЩ и Западна Европа ще спечели Русия. "Русия навлиза все по-агресивно в източноевропейските държави", отчете той. 

"За страната един слаб, разединен и неподкрепен от големите сили ЕС е прекрасно място за развиване на своите интереси и посяване на корени", обясни той, допълвайки, че сред целите на Русия са падане на санкциите, смекчаване на позицията спрямо Украйна, признаване на Крим. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor