Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Политическият оптимизъм в Европа и скандалите около Тръмп движиха пазарите през седмицата

Андрей Стойчев, член на УС на Делтасток, Клуб Investor, 20.05.2017

Андрей Стойчев, член на УС на Делтасток. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Андрей Стойчев, член на УС на Делтасток. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Движещата сила на финансовите пазари остават политическите събития в Европа, както и скандалите около американския президент Доналд Тръмп. Това са двата момента, които изместват всички важни икономически данни. Това коментира Андрей Стойчев, член на УС на Делтасток, в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

"И френският, и германският индекси се търгуват на най-високите си стойности за всички времена", каза той, допълвайки, че провал в управлението на Макрон би довел до рязък спад на доверие в Обединена Европа. 

Британският капиталов пазар също е във възходящ тренд, но ситуацията остава нестабилна заради предстоящите избори през лятото. 

"Скандалите около американския президент Доналд Тръмп не се отразяват директно на капиталовия пазар, но настроенията при членовете на Фед например определено оказват влияние и неслучайно доларът поевтинява спрямо еврото и се забавят положителните настроения", допълни Стойчев. 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor