Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Германия, Франция и Италия ще управляват развитието на европейския проект

Борислав Мавров, програмен директор на Европейския институт, Клуб Investor, 20.05.2017

Борислав Мавров, програмен директор на Европейския институт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Борислав Мавров, програмен директор на Европейския институт. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Често говорим за нишката Франция- Германия, но забравяме Италия, която е много ключов играч. Тази тройка ще управлява начина, по който ще се развива европейският проект. Това заяви програмният директор на Европейския институт Борислав Мавров в ефира на Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

Според него засилването на френско-германското сътрудничество е адекватният отговор на всички кризи, случили се в ЕС през последните години. Мавров обаче посочи, че избирането на Еманюел Макрон за президент на Франция и преднината на християндемократите на Меркел на частичните избори в Германия не означават автоматично решаване на проблемите. 

"Победата на Меркел няма да е лесна, не само защото нейните вътрешнополитически противници не биха се отказали така лесно, а и защото противниците на ЕС, най-вече в лицето на Русия, не биха се примирили и там ще има тежка битка", подчерта експертът.

Кои фактори се подценяват при анализите за Brexit? Къде се намира Европа в отношенията между САЩ и Русия? 

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor