Клуб Investor

Събота, 20 часа

Водещ: Ивайло Лаков

Пазарите след изборите във Франция и първите 100 дни на Тръмп

Никола Янков, управляващ партньор на Expat Capital, Клуб Investor, 29.04.2017

Никола Янков, управляващ партньор на Expat Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Никола Янков, управляващ партньор на Expat Capital. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

През последните 6-7 месеца имаше натрупване на политическо напрежение на международните финансови пазари, започвайки от вота за Brexit, през изборите в редица европейски държави, като кулминацията бяха изборите във Франция, където очакванията за добро представяне на Марин льо Пен бяха много силни. Резултатът беше положителна изненада за пазара, реакцията беше много силна, френската борса скочи с 4%, германската – с 3, американската - с над 1%. Това коментира Никола Янков, управляващ партньор на Expat Capital, в предаването Клуб Investor с водещ Ивайло Лаков по Bloomberg TV Bulgaria.

"Оценката на всички големи пазари е супер положителна, инвеститорите гласуват с парите си, че Макрон ще спечели тези избори", допълни той.

Янков коментира и първите 100 дни от управлението на Доналд Тръмп, като подчерта, че от гледна точка на финансовите пазари той е най-добрият президент от десетилетия насам. "Борсата скочи с над 10%, всички основни индекси са нагоре, хората са уверени в бъдещето, усещането за оптимизъм на бизнеса там е на високи нива", каза още експертът. 

По думите му Тръмп е успял да обърне посоката на американските инвестиции навътре - нещо, което другите не са успели да направят.

Вижте целия разговор във видеото:

 

Последни новини
Още от Клуб Investor